De natuur rond het huis en de omgeving

Omdat het dorp beperkt bewoond wordt, slechts enkele weken in de zomer en tijdens de olijfoogst in de winter, hebben dieren vrij spel. Allerlei dieren die u normaal gesproken niet tegenkomt kunt u hier in hun natuurlijke omgeving aantreffen. Wij blijven ons verbazen en verheugen: vossen, dassen, boommarters, wezels, uilen, gaaien, diverse roofvogels, vlinders in alle kleuren, hagedissen, gekko’s, schildpadden enz.

Om geen last te hebben van insecten zijn er boven alle bedden klamboes in huis.

In de omgeving kunt u uitgebreid wandelingen maken.

In huis vindt u een grote hoeveelheid stafkaarten en wandelsuggesties voor de beginnende en gevorderde wandelaar. Er zijn loopstokken aanwezig.

Met de auto kunt u ook de omgeving verkennen. Gythio is een gezellige badplaats met overal terrasjes en eethuisjes aan zee. Maar ook Areopoli is zeer de moeite waard evenals Monemvasia, Mistras, Arna, Kardamili enz. enz.

In de boekenkast zult u ook daar veel informatie over kunnen vinden.

Wat betreft de afstanden: er zijn allerlei stranden te vinden op ongeveer 15 kilometer van ons huis. De stranden zijn altijd vrij rustig of zelfs stil; alleen in augustus is het druk. Dan zijn er veel Griekse vakantiegangers uit Athene en Korinthe.

Rijdt u een beetje verder dan zijn er stille strandjes en baaitjes te vinden.

Er zijn verschillende grote supermarkten in Gythio (16km) en in Mavrovouni (15km), waar eigenlijk haast alles te vinden is. Verder zijn er viswinkels met heerlijke verse vis, inktvis, langoustines enz. enz. en groentewinkels in overvloed. Op vrijdag is er markt in Gythio. U zult er een klein half uurtje voor uit moeten trekken om daar te komen.

Als u via Konakia en Platanos naar Gythio rijdt ziet u de hoge toppen van het Taygetosgebergte, waar u tot mei sneeuw ziet liggen!!

Eethuisjes en terrasjes vindt u overal langs de kust, aan het water in Gythio en aan en op het strand en op het dorpsplein in Mavrovouni met in het hoogseizoen live muziek.

In Areopoli bij Ο μβαρμβα Πετρος, of wel “oom Peter” kunt u ook heerlijk Griekse gerechten eten, maar ook wat eenvoudiger bij “Maria’s Taverna” op de weg naar het strand van Vathy ( niet Vathia in de Binnen Mani), waar 50 m voor haar taverna een weg naar links is naar een stukje naaktstrand (oogluikend toegestaan door de Griekse overheid). In Drosopigi vindt u een restaurant met een adembenemend uitzicht over de hele baai. Maar vlak bij huis in Karvelas eet u ook een heerlijke, eenvoudige Griekse maaltijd op het dorpsplein.

In ons huis zijn ook allerlei voorbeelden van Griekse gerechten te vinden die u zelf kunt maken in de oven.
Voor elk wat wils………….

Skip Navigation Links